ForskarFredag på Vattenhallen

Event Date: 2016-09-30

ForskarFredag på Vattenhallen

Under besöket får de inbokade gymnasieeleverna ta del av olika experiment som demonstreras av forskare från Lunds universitet.

Besökarna kan även uppleva forskning på ett lättsamt sätt genom att spela Expedition Mundus. Det inleds med en historia om tre forskare som upptäcker en ny bebodd planet. Genom spelet får besökarna prova att arbeta i forskarteam, formulera hypoteser, testa dem och sedan rapportera resultatet. Spelet leds av ledamöter från Sveriges unga akademi.

Eleverna får också agera jury i Vattenhallens lokala Science Slam. Tävlingen innebär att tre forskare ger en miniföreläsning om sin forskning. Den forskare som får flest röster av publiken vinner Vattenhallens lokala Science Slam och går vidare till Lunds Forskar Grand Prix.

Läs mer här.